“Czas na nowalijki! Kuszą już samym zapachem i intensywnymi kolorami. Majowo-czerwcowe dobroci, na które czekamy całą zimę i jeszcze trochę. Jak jeść warzywa, to właśnie teraz!” – trudno oprzeć się tej kulinarnej zachęcie rodzinki Tasty Postcards!
Ewelina relacjonuje nam ostatni rodzinny wypad do browarowych knajpek: “W poszukiwaniu warzywnych doznań, odwiedzamy Projekt Kuchnia na rodzinny obiad. Na naszym stole pojawiają się kolorowe talerze, na których nie może zabraknąć chrupiących sałat z rzodkiewką i wędzonym łososiem, zielonych szparagów w roli głównej czy mocno różowego chłodnika z botwinki.” Zdrowo i pysznie – czy może być lepiej?
Pogoda sprzyja, a park w Starym Browarze to idealne miejsce na piknikowanie. Ewelina i Michał łapią wiosenny wrap z Salad Story, tartines z twarożkiem i rzodkiewką z Petit Paris oraz wiosenne rolki z Matii Sushi. Wspólnie z 2-letnim synkiem Piotrusiem (niech nie zmyli Was wiek, Piotruś to wytrawny foodie!) rozsiadają się na kocu pod kwitnącymi kasztanowcami. “Na zdrowie! Wznosimy toast kombuchą o smaku cydru z Delikatna.bio (dawniej Zakwasownia). A tuż obok plac zabaw, który oczywiście musimy zwiedzić razem z Piotrusiem. Ten nasz mały odkrywca sprawdza każdą atrakcję!”
Rodzinka smakoszy nie może odmówić sobie jeszcze słodkiego punktu programu. “Na deser wybieramy Deseo i ich klimatyczny ogródek na Placu Starego Browaru. Owocowe (i nie tylko) monoporcje albo lody – czy to w postaci deseru lodowego z orzechami czy w wafelku – każdy znajdzie coś dla siebie! Nasz dwulatek jest w truskawkowym niebie. Znajdziecie tu też pierwsze maliny jako dodatek do mrożonej kawy. Bardzo fajne połączenie i orzeźwienie!”. Piotrusiowi bardzo spodobała się fontanna na browarowym Placu. W gorące dni można tutaj schłodzić się, przechodząc obok tryskającej wody. Te uśmiechy mówią same za siebie – Tasty Postcards bardzo spodobał się kulinarny spacer po Starym Browarze!
Odkryj ogródki Starego Browaru! Zobacz, gdzie można ucztować na świeżym powietrzu. Zobacz, gdzie można ucztować na świeżym powietrzu
*artykuł przygotowany we współpracy ze Starym Browarem