Wyjątkowa współpraca Hotelu Sheraton z Wyższą Szkołą Hotelarstwa i Gastronomii w Poznaniu

Hotel Sheraton i wyższa Szkoła Hotelarstwa i Gastronomii w Poznaniu|Hotel Sheraton i wyższa Szkoła Hotelarstwa i Gastronomii w Poznaniu|Hotel Sheraton i wyższa Szkoła Hotelarstwa i Gastronomii w Poznaniu|Hotel Sheraton i wyższa Szkoła Hotelarstwa i Gastronomii w Poznaniu|Hotel Sheraton i wyższa Szkoła Hotelarstwa i Gastronomii w Poznaniu|Hotel Sheraton i wyższa Szkoła Hotelarstwa i Gastronomii w Poznaniu

W październiku Hotel Sheraton otworzył nową, innowacyjną w Polsce specjalizację studiów o nazwie: „Zarządzanie Hotelarstwem we współpracy z Hotelem Sheraton Poznań/Hospitality Management in patronage with Sheraton Poznan Hotel”.

Specjalizacja została stworzona na najstarszej w Polsce akademii hotelarskiej – Wyższa Szkoła Hotelarstwa i Gastronomii w Poznaniu (WSHIG)

13 października 2023 roku odbyła się w Hotelu Sheraton inauguracja roku akademickiego, na którą przybyło aż 150 osób.

Pierwszy rok studiów zostaje otwarty na specjalności z grupą 33 studentów, którzy podczas swej podróży edukacyjnej poza klasycznymi zajęciami na uczelni, będą odbywać wykłady teoretyczne oraz zajęcia praktyczne w Hotelu Sheraton w Poznaniu prowadzone przez Kierowników Kadry Zarządzającej Hotelu. Gościnnie na wykładach stacjonarnych oraz online będą pojawiać się Dyrektorzy Generalni oraz inni pracownicy sieci Marriott International w Polsce (i nie tylko). Od drugiego roku studenci otrzymają szansę wyjazdu na praktyki studenckie do hoteli w innych miastach by móc nabywać doświadczenie pod okiem najlepszych praktyków.

Specjalizacja pozwoli otworzyć drzwi dla młodych talentów oraz zaszczepić miłość do hotelarstwa wśród młodego pokolenia studentów.

Hotel Sheraton i wyższa Szkoła Hotelarstwa i Gastronomii w Poznaniu

Poznański prestiż

REKLAMA
REKLAMA

Może cię zainteresować:

Hotel Sheraton i wyższa Szkoła Hotelarstwa i Gastronomii w Poznaniu|Hotel Sheraton i wyższa Szkoła Hotelarstwa i Gastronomii w Poznaniu|Hotel Sheraton i wyższa Szkoła Hotelarstwa i Gastronomii w Poznaniu|Hotel Sheraton i wyższa Szkoła Hotelarstwa i Gastronomii w Poznaniu|Hotel Sheraton i wyższa Szkoła Hotelarstwa i Gastronomii w Poznaniu|Hotel Sheraton i wyższa Szkoła Hotelarstwa i Gastronomii w Poznaniu
REKLAMA
REKLAMA

Wawrzyny Pracy Organicznej 2024

Artykuł przeczytasz w: 2 min.
Wawrzyny pracy organicznej


13 listopada br. w Bazarze Poznańskim odbyła się uroczysta Gala XIII Dni Pracy Organicznej, tradycyjnie organizowana przez Unię Wielkopolan i jej prezydenta Pawła Leszka Klepkę. W tym roku dodatkowo wzbogacona patronem hrabiego Władysława Zamoyskiego.

Tekst: Magdalena Ciesielska | Zdjęcia: Materiały prasowe Unii Wielkopolan

Zmienność czasów i upływ lat nie zmieniają jednak postaw społecznych, co napawa dumą i przynosi ogromną satysfakcję. Dlatego też współcześni wielkopolscy organicznicy otrzymali podczas tegorocznej Gali najwyższe wyróżnienia.

Wawrzyn Honorowy – prof. dr hab. Marian Gorynia, były rektor Uniwersytetu Ekonomicznego w Poznaniu
Wawrzyn im. E. Sczanieckiej – Krystyna Chowańska, była prezes Towarzystwa Przyjaciół Dzieci w Koninie
Wawrzyn Kultura – dr Jan Maćkowiak, dyrektor Muzeum Narodowego Rolnictwa i Przemysłu Spożywczego w Szreniawie, które w tym roku obchodziło jubileusz 60-lecia
Wawrzyn Edukacja – dr Marek Rezler, znany historyk wojskowości, dziejów Polski i Wielkopolski
Wawrzyn Praca na Rzecz Wspólnot Lokalnych – prof. dr hab. Krzysztof Hajder z Wydziału Nauk Politycznych i Dziennikarstwa UAM w Poznaniu, znany m.in. z organizacji koncertów charytatywnych
Wawrzyn Partnerska Formuła Budowania Gospodarki – dr hab. Dariusz Grzybek, prof. UJ, prezes Fundacji Zakłady Kórnickie, prowadzącej działalność społeczną i gospodarczą

Podczas uroczystości medalem „Wolna – Organiczna – Wielka” został uhonorowany starosta poznański, Jan Grabkowski, „za uosabianie oraz krzewienie najlepszych wzorców pracy organicznej”, a odznaczenie „za zasługi dla województwa wielkopolskiego” z rąk przewodniczącej Sejmiku Województwa Wielkopolskiego, Tatiany Sokołowskiej, odebrał wójt gminy Suchy Las, Grzegorz Wojtera.
– Podtrzymujemy tradycję i krzewimy hasła pracy organicznej, pamiętając o dorobku naszych przodków i o znaczeniu fundamentów współczesnej gospodarki w Wielkopolsce. Wręczenie Wawrzynów to zwieńczenie Dni Pracy Organicznej – tłumaczył Paweł Leszek Klepka, prezydent Unii Wielkopolan.

Magda Ciesielska

Magdalena Ciesielska

redaktor prowadząca
REKLAMA
REKLAMA
Wawrzyny pracy organicznej
REKLAMA
REKLAMA