fbpx

Urocze auto, Ape Piaggio, niczym bajkowy pojazd zaprasza nas w podróż po najlepszych winnicach słonecznych Włoch. Po bezkresach Toskanii, wybrzeżach Adriatyku, wyżynno-górzystych łańcuchach Półwyspu Apenińskiego. Dzięki smakowym peregrynacjom można odkrywać cytrusowe i orzeźwiające nuty bądź wyraziste i wykwintne – delikatnie muskające podniebienie. Dwie właścicielki Prosecco Vana, Aleksandra Łyszczak i Aleksandra Laskowska, zakochane w śródziemnomorskich klimatach, propagują nową formę atrakcji spod znaku la dolce vita.

Tekst: Magdalena Ciesielska

Zdjęcia: Tomasz Willmann, Magdalena Piechota

Powiew bella Italia  

Prosecco Van to uroczy, praktyczny rekwizyt idealnie sprawdzający się podczas przeróżnych uroczystości rodzinnych, jak wesela, urodziny, rocznice itp. Doskonale wpisuje się w klimat garden party, pikników, biznesowych spotkań, imprez integracyjnych, eventów i wyjazdów plenerowych.

Szukając oryginalnego pomysłu na atrakcję ważnego bankietu, ceremonii czy kameralnego spotkania, warto zapukać do drzwi Prosecco Vana. Magiczne bąbelki umilą czas, nadadzą chwilom lekkości, uśmiechu i niezapomnianej aury.

  „Nasza broń to sex appeal”

Kultowy trójkołowiec Ape Piaggio wykreowany został na mobilny, ekskluzywny bar z oryginalnym, włoskim winem. Dodatkowo wyposażony w trzy krany umożliwia serwowanie trzech różnych trunków, nawet piwa.

Stała oferta obejmuje:

  1. Prosecco produkowane we Włoszech w regionie Veneto, wyłącznie z białych winogron szczepu prosecco zwanego też glera. Ten rodzaj wina musującego powstaje za pomocą metody charmata. Od szampana różni się rodzajem fermentacji, która nie zachodzi w butelce, tylko w kadziach. Prosecco cechują dwa rodzaje mocy nabąbelkowania: spumante, czyli musujące, oraz frizzante  perliste. W obu przypadkach bąbelki są w pełni naturalne.

  1. Frizzante delikatnie musujące wino wytwarzane metodą charmata, o słomkowym kolorze i przyjemnym smaku. Z winogron pochodzących z winnic położonych u stóp wzgórza Conegliano i Vittorio Veneto. Jest doskonałym aperitifem, świetnie współgrającym z daniami z ryb i mieszanymi warzywami.
  1. Białe wino z najgorętszego regionu Włoch z międzynarodowej odmiany winogron – chardonnay. Posiada wyraźne aromaty kwiatowe i smaki owoców tropikalnych, takich jak ananas, banan z wyczuwalną nutą migdałów. Idealne jako aperitif dostosowany do grillowanych ryb i owoców morza.

  1. Czerwone wino z najpopularniejszej włoskiej odmiany winogron – primitivo. Pochodzi z najgorętszego regionu Włoch, historycznej krainy Apulii. Bogaty smak, pełen aromatów jeżyn, wiśni, czarnej porzeczki, z nutami słodkich śliwek i lukrecji, z czekoladowym tłem zachwyci niejednego konesera. 

 

BIANCA – Aleksandra Łyszczak

Tel. 509 447 676

NERA – Aleksandra Laskowska

tel. 512 112 412

info@proseccovan.party

https://www.proseccovan.party/

https://www.facebook.com/ProseccoVanPolska/

https://www.instagram.com/prosecco_van_pl/