Polacy coraz chętniej wychodzą z domów – coraz częściej także do restauracji. Rewolucja restauracyjna dotarła już do najdalszych zakątków Polski – prawie wszędzie tam, dociera także Restaurant Week. Wiosenna edycja Festiwalu pod hasłem “Chodźmy!” już między 18., a 30. kwietnia. Rezerwacje popisowych trzydaniowych doświadczeń w najlepszych restauracjach w całej Polsce  na www.RestaurantWeek.pl.

W 2017 roku wydaliśmy w restauracjach ponad 3 miliardy złotych więcej, niż rok wcześniej. Wyjście do restauracji coraz rzadziej kojarzy się tylko z jedzeniem, a coraz częściej z radosnym wspólnym czasie przy stole z bliskimi i znajomymi. Dlatego właśnie, pierwszy dzień kalendarzowej wiosny to dokonały pretekst do zarezerwowania stolików w najlepszych restauracjach w całym kraju. Szefowie Kuchni ponad 400. restauracji zaprezentują na Festiwalu popisowe trzydaniowe menu, dostępne tylko dla gości Restaurant Week. W Festiwalu udział wezmą zarówno restauracje z ugruntowaną pozycją na rynku, jak i najlepsze debiutujące lokale, które z dnia na dzień zyskują na popularności.

Dłuższe, słoneczne dni i budząca się do życia przyroda przyczyniają się do odświeżenia życia towarzyskiego, opuszczenia ciepłych, czterech kątów i wyjścia do restauracji. Najwyższa pora zaprosić kogoś bliskiego na wspólne świętowanie małych i dużych sukcesów albo odświeżyć starą znajomość podczas wspaniałej restauracyjnej przygody. Restaurant Week to do tego najlepsza okazja – rezerwacja stolika oraz popisowe trzy dania oraz niespodzianka od sponsora wydarzenia
w festiwalowej cenie 49 zł (około 50% zniżki).

W ramach ceny każdej rezerwacji na wszystkich gości Festiwalu czekać będzie niespodzianka od sponsorów wydarzenia. Kropla Délice to oficjalna woda Festiwalu Restaurant Week. Jej kompozycja składników mineralnych, idealne nagazowanie oraz elegancka butelka doskonale łączą się z kunsztem festiwalowych dań serwowanych przez najlepszych Szefów Kuchni.

 

Do zobaczenia przy stole!

W tegorocznym Restaurant Week w Poznaniu udział biorą::
Kuchnia SoleiGusto Food&WineMakaron Restauracja ; DYNX Restauracja; Nuts & BerriesRestauracje EstellaRestauracja MonidłoPad Thai Restaurang ; The TimeU MysliwychRamen-YaDąbrowskiego 42 Restauracja Kawiarnia Warsztaty Kulinarnet; Avocado Restaurant & WineBrocci; Concordia Taste ; Zen On ; Restauracja Flavoria; Old Town No.10Hotel DeSilva Premium Poznań ; BulwaRWeranda lunch & wineDOMU Kitchen & Friends ; Dobra i WinoCocorico Café & Restaurant ; Szarlotta Bistro; Il Padrino Ristorante Restauracja Nad Różanym Potokiem; Stara Wozownia; Restauracja hotel Moderno

Daty Festiwalu: 18 – 30 kwietnia

Rezerwacje: www.RestaurantWeek.pl

Lokalizacje: Warszawa, Kraków, Wrocław, Rzeszów, Łódź, Poznań, Białystok, Lublin, Słupsk i Ustka, Szczecin, Trójmiasto, Silesia, Warmia i Mazury

Sponsor wydarzenia: Martini

Festiwalowy koktajl: Martini Tonic

Oficjalna woda Festiwalu: Kropla Délice

 

Tekst i zdjęcia: materiały prasowe organizatora